you better work

yeeez vad mycket som hänt de två senaste veckorna. Anna och jag har haft fullspäckat schema och förra veckan var familjen här! Mer detaljerade inlägg kommer. 
 
Av pappa och Besse fick jag ett Nike Fuelband som jag haft på mig konstant sedan vi köpte det på Nike's flag ship store. Denna lilla manick får mig väldigt motiverad! Jag väljer tex trapporna istället för hissen och tävlar mot mig själv hela tiden. Idag sprang jag min första runda på evigheter och det kändes både bra och roligt. Ska även försöka boka in ett pass på SoulCycle som Anna tipsat mig om (en slags spinning med vikter, jag kommer garanterat dö). Tro det eller ej, men här i New York äter jag bättre än någonsin och jag inbillar mig att det verkligen märks i kroppen. 

 
 
 
 

Katz Deli

Efter att ha sovit av utmattning från vårt loppisfyndande var det dags att dra på sig lördagsstussen och ge sig ut i New York-natten. Liksom i Sverige är det förbjudet att dricka alkohol på offentlig plats. Men! Det som göms i en brun papperspåse existerar inte så vi tog med oss varsin öl på metron. Det blev en väldigt bra kväll med mycket dans, drinkar och uppvaktning av framfusiga amerikanska killar. Deras syn på att ragga och dejta är så annorlunda än hemma att jag blir lika förvånad varje gång. Jag har ju redan världens bästa kille där hemma i Sverige (*smicker* jag vet att du läser) men det är så roligt att se Hannah och Steph när dom processar om det är en potentiell drömman som uppvaktar dem eller inte.
 
Runt 04.00, innan vi åkte hem, tog Hannah med oss till Katz Deli. Det enda ställe hon anser att man inte kan missa om man är i NYC. Jag kan till viss del hålla med. Det var en upplevelse och vilka fantastiska mackor! Vi beställde en pastrami som vi delade och blev mer än mätta.
På Katz får man en biljett när man går in, ställer sig vid charkdisken och ger sin beställning till kallskänkan som gör din macka på plats. Mina mobilbilder gör inte mackan till sin rätt, men KLICKA HÄR för att se hur det kan se ut... mmmmm.
 
 
 
 

Buy The Bag

Idag har jag haft kul! Hannah tog med mig till Housing Works som har "Buy the Bag" i Greenwood Brooklyn. Det är en stor loppis där man köper en kasse för 25$ och sedan får man fylla den med kläder, skor, accessoarer m.m! Mina förväntningar var inte så höga (mest för att inte göra mig själv besviken) men både Hannah och jag hittade mer än vi kunde bära. Det var blandad kompott, men mycket var märkeskläder och nästan oanvänt! 
 
 
 
 
Vad kom jag hem med då? 
2 par sneakers. Lite klister i tån på New Balance-paret så är dom perfekta! Och guldsneakers behöver väl alla?
2 jackor som jag ska försöka pracka på Rikard, den ena en jeansjacka från Lee
Sommarkläder från Banana Republic
NY Yankee-keps och kashmirhalsduk från Geoffrey Beene
En jogging-/vindjacka från Reebook
En hellång svart kappa med luva, skitcool
Massor med toppar och koftor, klänningar, halsdukar och skarfs..

Hittade en UGG som jag höll stadigt tag i hela tiden, men fann tyvärr aldrig den andra. Annars hade jag tagit dem åt dig mamma för det var din storlek!
 
Där fanns hur mycket Ralph Lauren, Banana Republic, Hugo Boss m.m. som helst. Vill man fynda är det definitivt hit man ska!
 
 
 
 
 


Hipster för 25$, helt OK.
 
 

Super Bowl

I söndags var det Super Bowl i USA. Detta innebär att hela landet förvandlas till ett enda stort jippo, inte minst New York då det var New Jersey som hoastade matchen. Hannah, Stephanie och jag åkte in till stan för att beskåda spektaklet. Vi började med middag på The Boil på Lower East side; en restaurang som serverar cajun food. Det syns inte på bilderna hur mycket mat det var.. tokgott och enorma mängder kräftor för inga pengar. Rekommederas om man inte är rädd för att synas i haklapp och plasthandskar!
Det fanns dock ingen TV så när vi var klara begav vi oss till Pianos, en hipsterbar några gator bort. Där fanns en TV, men ärligt talat kunde vi inte byr oss mindre. Vadå football? Vi köpte 2 for 1 margaritas och chokladfondant istället.
 
Over and out.
 
 
 
 
 
 
 

Funderingar

Vilken märklig dag det har varit.
 
Igår fick jag massor av arbete gjort i studion; neg-arkivet är färdigt, mail blev ivägskickade och hemsidan börjar bli klar. Samtidigt har jag fått 5 st objekt att fotografera till ett projekt jag har här i New York. 5 st var mitt mål och det kändes riktigt härligt att så många varit intresserade. Precis innan jag gick hem grabbade en av designer-tjejerna som också huserar i studion tag i mig och frågade om jag ville plåta produkter till hennes hemsida. Wow, självklart ville jag det! Samtidigt har en vän till pappa och Besse beställt bilder från New York av mig.
 
Påväg hem hade jag världens mysigade känsla i kroppen. Framtiden känns ljus. Även om fotograferingarna här inte är betaljobb så fyller dem en funktion för min framtida karriär och jag är så taggad på att frilansa. Som grädde på moset visste jag att Rikard satt och skrev på en text till en reklamgrej som ska upp på webben, stolt som en tupp kände jag mig! Världens bästa känsla, sjukt bra dag!
 
Idag vaknade jag upp och kände mig lite orolig. Även om produktplåtningen jag skulle påbörja idag inte är något superavancerat var jag lite nervös. Anna och jag bestämde ingenting eftersom hon visste att jag skulle jobba med egna saker idag, men jag åkte ändå in till studion och hjälpte henne med småpill fram till den andra tjejen kom. Eftersom hon inte hade alla prylar i studion bestämde vi att jag skulle åka hem och sätta ljus och hennes assistent skulle komma och lämna alla sakerna så jag kunde börja fotografera. Lunchtid var jag hemma igen, riggade ljus och fixade med småsaker. Fick plötsligt ett mail från en gammal kund som kände sig missnöjd och frågade om bilder i ersättning. Det är inget problem egentligen, jag skickar gärna bilder så hen skulle känna sig nöjd men fy vad jag skäms. Missnöjda kunder har nog alla, men det är något som ger mig extremt dåligt samvete och får mig att må ganska dåligt. Känner mig som en skojare, fotograf, skulle jag vara det? pffff..
Skam och nervositet är ingen bra kombo när man måste vänta. Först vid 19-tiden kom assistenten med alla prylarna och jag började fotografera. Kände dock att jag bara blev ledsen och irriterad när det inte blev som jag ville så efter några bilder plockade jag undan allt för dagen. 
 
Hoppas på att powern är tillbaka imorgon.

 
Lite hemlisar som ska fotograferas.
 
 

Brooklyn bridge

I går var det strålande väder: 10°C, snön bortsmält och vindstilla. Det kändes som att det var ett tag sedan som jag var ute på upptäcktsfärd så jag bestämde mig för att promenera över Brooklyn bridge. Med sneakers på fötterna, kameran runt halsen och uppknäppt jacka tog jag först G-tåget och sedan A-tåget till High St i Brooklyn. Direkt när man kom upp på bron fick man feeling. Det var verkligen något i en klass för sig själv! Skulle rekommendera alla som åker till New York att ta en promenad över och njuta av utsikten.
 
 
 

 
 
 När man kommer över på andra sidan är man på Lower Manhattan. Jag har inte varit där speciellt mycket och tänkte att det kunde vara intressant att gå förbi The World Trade Center Memorial och Freedom Tower. Inte hade jag någonsin kunnat tro att jag skulle känna så mycket som jag gjorde på plats. Det var fruktansvärt och helt obegripligt att det som skedde skedde 2001 och att det var så påtagligt för mig som inte är amerikan och inte känner någon som var drabbad. Minnesplatsen är väldigt fin och jag var väldigt rörd när jag gick därifrån.
 
 

Friday donuts

I fredags började vi kvällen med att gå och köpa donuts på Dough, ett bageri som ligger här i Bed-Stuy. Hela gänget var samlat och hade det mysigt runt köksön här hemma. Efteråt gjorde jag och två tjejer oss i ordning för att dra in till stan och gå ut. Vi hamnade på en klubb i Meatpacking district med grym utsikt.
 
 
 

RSS 2.0