Frost

 
Det är så mycket att göra i skolan just nu att jag somnar innan 21 varje kväll(!) men igår gick vi i alla fall ut och åt och tog en öl. Iskallt är det hela tiden, men solen varvas med ett underbart frosttäckt landskap som gör mig så inspirerad och fotosugen.

Filmprojektet är färdigtklippt och avslutas med redovisning på måndag. Det går inte att beskriva hur trött man blir av att sitta framför en skärm och redigera dagarna i ända, som tur är har vi slängts in i ett skarpt uppdrag tillsammans med Reklam-klassen som delar våning med oss på YH Lindholmen. Nu blir det förhoppningsvis lite action ;)

Filmdag #1

Efter en tids planering var det idag dags för filmning! Vi samlades 09.30 och började rigga, ljuset blev grymt fint och allt som skulle hinna filmas gjorde det. Imorgon kör vi de sista scenerna och på måndag är det klippning.


Filmkurs i plugget

Det är helt galet vad snabbt tiden går! Februari är ju snart slut..
Livet går fram som en ångvält, just nu har vi rörlig bild och David Bicho är gästföreläsare och handledare. Hans ljuskurs var väldigt bra och inspirerande, kanske slutar jag vara rädd för blixtljus snart? 
Som fotograf måste man även ha kunskaper i att filma nu för tiden. Kul att kunna även om jag inte tror att jag kommer göra det regelbundet framöver.
Under filmkursen är vi indelade i grupper á fyra personer, alla ska göra en försvenskad version på en Super Bowl-reklamfilm. Min grupp fungerar jättebra och resultatet kommer garanterat publiceras så ni får beskåda! 
 
Privat går det bra, min sommar är snart uppbokad med fina brudpar och lite blandade porträttplåtningar. Kul! När skolan tar mycket tid hamnar dock företaget i skuggan vilket känns trist. Försöker dock ge mig själv tid att bara vara och göra vardagssaker, annars hade jag suttit med skolgrejer och företagsgrejer konstant.
 
Kan dock tillägga att jag är så himla glad, stolt och ödmjuk inför allt som "bara" (jag jobbar ganska hårt ;) kommer till mig! 
 
 
En liten gullunge som jag plåtade i förra veckan. Nu måste jag packa ner allt jag äger i kameraväg och möta filmgruppen för att påbörja vår reklam! woop! 

what makes me happy


Min vanliga tur

Jag tycker lite synd om mig själv för tillfället. Allt har kommit på en gång; en riktigt tung förkylning som vägrade försvinna. Jag kämpade mig igenom för att hinna med projekt och vernissage och fullföljde allt. Men vid sidan om en fysiskt trött kropp har min självkritik gnagt extra mycket. Det känns inte som att jag tar några bra bilder för tillfället, man tycker att det borde omvandlas till energi och ta mig längre, istället står jag kvar på samma ställe. Gick från en plåtning i helgen och undrade vad fan jag höll på med, så illa har det aldrig kännts förut. Det finns inget värre än att inte känna sig tillräckligt bra. Jag vet att alla som ger mig kritikt gör det för att jag ska bli ännu bättre, men ibland måste man bara få höra att man är bra här och nu. 
Parallelt med att jag överväger att sluta plugga foto och skola om mig till något jag klarar av (jag hoppas ni ser ironin) tycker en av visdomständera det är dags att jävlas lite, så nu sitter jag här med en svullen kind och känner mig olycklig. 
 
Nu ska jag titta igenom min portfolio, klappa mig själv på axeln och försöka få i mig lite kaffe. Återkommer snart med nya super powers och grymma bilder!
 
 
En bild från samarbetet med GP. En bild som känns Fanny och som jag är nöjd med.

Vernissage

Vernissagen i torsdags blev väldigt lyckad, det kom så mycket folk att lokalen var smockfull! När man var nöjd med minglet var det bara att gå en trappa upp till baren ovanpå och ta en öl. Rabatt om man sa "fotoskolan"!
 
Dagen efter hoppade jag på bussen ner till Skåne; möten och en porträttfotografering står på schemat under helgen. Imorgon, söndag är det hemfärd till Göteborg som gäller. Fart och fläkt med andra ord!
 
De fina bilderna från vernissagen har Rebecka tagit.
 
 
 
 
 
 

25|25 - miniprojekt på Fotoskolan

Efter tre veckors projekt är det nu dags för vernissage! Styr kosan mot Göteborg, Sandeng på Tredje långgatan 8 7/2 16-18.00 för att vara mer exakt, och beundra våra fotografier. 25 elever - 25 bilder. Det kommer bli fabolous!
 
Idag är det redovisning för lärarna. Än så länge är jag inte alls nervös, men det brukar komma 5 minuter innan det är dags att kliva upp i rampljuset. Det kommer gå bra, är mest nyfiken på hur mina bilder blir bemötta av betraktarna.
 

RSS 2.0