Internetjunkie

För en vecka sedan flyttade jag till en ny lägenhet här i Göteborg. Första dagarna kändes det som perfekt tajming då vi även har 3 veckor med eget arbete. Men med livet i två flyttlådor, utan internet och med ett ganska ambitiöst projekt på gång blir det himla stressigt, speciellt när sega januari börjar släppa och flera jobbförfrågningar trillar in på en gång. Borde egentligen dansa av lycka men när man förgäves försöker svara på långa mail via mobilens sega internetuppkoppling kan man inte bli något annat än frustrerad! Idag kom bredbandet igång (tack gode gud!) och projektet börjar bli klart! Nu känns det genast lite bättre, trodde aldrig att jag var en sådan internetjunkie..
 
En liten sneak peak på vad ni kommer få se mer av längre fram:
 

Skissbilder

Att ta skissbilder är ett utmärkt sätt att få en uppdragsgivare att förstå vad man vill åstakomma för typ av bilder! Igår var jag ute med mina fina vänner som statister och tog lite inför en kommande plåtning. Hoppas verkligen kunden gillar dem, jag är jättenöjd! På bilden nedan (som är en av mina favoriter) har vi gulliga Rynis!
Tack tjejer för hjälpen!
 
 
 

kaffe och solljus

Idag har varit en sån där knepig dag när man ömsom känner sig taggad, ömsom livrädd. Vi slutade tidigt så Lotta och jag tog en sväng genom stan för att prata om allt. Det var iskallt så tillslut satte vi oss på café Cigarren och drack galet bra kaffe. Tror jag har hittat mitt stammishak..
 
 
På Lottas initiativ tog jag den här bilden idag. Mysiga Göteborg, jag kunde inte låta bli att publicera den jag också.
 

rapport från soffan

Helg! Hela dagen har jag suttit i mjukisbyxor, redigerat bröllopsbilder och druckit te. Veckan har varit väldigt bra, men trots att vi har haft heldagar känner jag inte att det kommit igång riktigt. Har svårt för tidspannet mellan bokning och att man tar första bilden. Väntan blir så lång och jag blir bara frustrerad över att inte kunna göra det nu! Våren kommer fortare än man tror och då kommer jag stå med jobb och skoluppdrag över huvudet, försöker passa på att njuta för stunden. På måndag åker bilderna från 2012 års sista bröllop på lådan. Kommer bli en grym vecka.
 
 
 
 
 
 
 
 

finaste





 
 
 

Back in town

Terminstart igår! Känns jättekul att vara tillbaka i Göteborg efter allt julmys och frilansfix. Nu har jag skolarbete och företaget sida vid sida på ett annat vis än förra terminen. Under 2013 kommer det hända så mycket och firman kommer vara mer "på riktigt". Har tre jobb bokade och några som är på gång! Dessutom är det lite projekt och samarbeten som förhoppningsvis snart blir till verklighet. Vet precis vad jag vill och vill så himla mycket! En sak i taget, lite te och finaste Lotta så går allt vägen.
 
©Fanny Hansson
 
Arkivbild från ett av bröllopen jag plåtade i somras.

Årsresumé 2012

Januari
 
Vid tolvslaget 2011/2012 stod jag på vår balkong och bestämde mig för att detta var året det skulle hända. Jag var extremt peppad, men minst lika förvirrad. Värst av allt var frustrationen över att inte ha någon att fotografera. Till råga på allt försvann batteriladdaren till kameran. Summa kardemumma: det blev inte mycket bilder på årets första månad.
 
 
Februari

Roliga uppdrag började komma in, som att plåta produkter åt en designer och ta bilder på en ung musiker. Samtidigt gick jag på en workshop om "Family frames", familjealbumets betydelse och hur olika bilder får olika stor plats i våra liv. Pluggade på Malmö högskola men längtade efter något annat.

 
 
 
Mars

Började leta efter fotoskolor och gjorde arbetsprover.

 
April

Skapade en hemsida, fick bokningar och tog bilder på finaste Disa. Hade en syskonfotografering med tvillingarna Alexandra och Philippa.

 
 
 
Maj

Fotade mitt första bröllop, något av det roligaste jag gjort! Åkte till Göteborg för att gå på intervju på Fotoskolan, har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Hängde mycket med familjen och kände första sommarvärmen.

 
 
Juni

Det regnade mest men när jag fick antagningsbeskedet från Fotoskolan spelade det ingen roll! Dessutom lyckades jag plocka ut några bra dagar för att plåta på. Bland annat hade jag en gravidfotografering med Anna och kameran gick varm när Sofia och jag var ute på flera fotograferingar.

 
 
 
Juli

Vilken månad! Tog mig an utmaningen att fotografera Emelie och hennes tre hundar, resultatet blev så himla fint! Åkte till Nice, Frankrike för att fotografera mitt första destination wedding. Ytterligare ett bröllop (på Svensk mark) och en barnfotografering. Fullt upp med andra ord!

 
 
 
 Augusti
Spenderade all min tid med Melker, kameran vilade och jag packade inför flytten till Göteborg.
 
 
 September
Skolan startade i full växel och vi hann med massor. Mest spännande var pressuppgiften för Göteborgsposten som vi hade under en längre tid. Hann med att fotografera Bokmässan, fotbollssupportrar vid Ullevi, kollektivtrafik och mycket mer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober
Skaffade ett Instagramkonto där man kan följa mig som fotograf. Skolan och Göteborg började kännas lite mer familjärt, men när jag fick chansen åkte jag hem till Skåne för att träffa familj, vänner och göra ett reportage om farmor. Dokumenterade hur oglamouröst mitt yrkesval är när jag gjorde en plåtning i ösregn! 
 
 
 
 
 
 
November
Började hänga med världens bästa Lotta! Vi var på Starbucks way too many times och hon lyckades t o m fånga mig på bild där. Med henne som stöd vågade jag mig in i studion för att bekanta mig med blixtarna. Plåtade modell för första gången och njöt av hösten.
 
 

 
 
December
Så är vi framme vid årets sista månad! Gjorde två jobb för nya kunder: en barn/familjefotografering och årets sista bröllop! Fick bokningar och förfrågningar om jobb under 2013 och hade julmys med familjen. 2013, jag är redo för dig!
 
 

Gott nytt år!

Gott nytt år och välkommen 2013! Blir pirrig i magen av att du är här.
 
Jag har inga direkta nyårslöften, men flera mål! Borde skriva en lista med vad jag vill hinna detta året och bocka av allt efter det uppnås. Har ju fina check-listor i min nya Filofax som jag fick i julklapp av farmor. Blir spännande att se vad alla tomma sidor fylls med, can't wait!
Under julhelgen har jag verkligen slappnat av och varit med familjen och vännerna här nere. Saknar dock mina fina buddies uppe i Göteborg.

Imorgon tänkte jag ge mig på en årssammanfattning som ju är poppis på bloggar såhär års. Blir nyttigt för mig själv att se vad jag uppnått och hunnit med under 2012!


 
©Fanny Hansson

RSS 2.0