Lördag

 
Igår var min första helt lediga dag sedan i tisdags, och jag var riktigt taggad på att utforska stan lite mer. Tog metron in till Naturhistoriska museet. Har hur många museum som helst på min lista men detta var det jag kände för igår helt enkelt. När jag gick igenom security och visade upp min väska för den kvinnliga polisen stannade hon mig för att överrösa mig med beröm över hur fin den är och frågade vart jag köpt den. Fantastiskt med en trevlig officer för en gångs skull!

Gick omrking på museet och tittade på uppstoppade djur, dinosaurieskelett och incaindian-skatter. Det skiljer sig väldigt mycket från Naturhistoriska i Göteborg, som jag tycker är betydligt charmigare. Och någon malmsk val har NYC inte!
 
 
 
 
 
Även om det är något speiellt med dioramor så kände jag efter 2 timmar att det räckte. Central park ligger precis intill naturhistoriska så jag började gå neråt Manhattan genom parken. Dimman kring skyskraporna var helt magisk. 
 
 
 
 
Tillslut kom jag ner till 5th ave svängde jag av på 53e gatan för att äta middag på Five guys burgers. Beställde en liten cheesburger, liten pommesfrittes och liten läsk. Fick stort av allt och kunde inte äta upp pommesen, men fy vad gott det var!
 
Sedan var jag helt slut efter allt promenerande att jag hoppade på metron hem. På kvällen blev det minifest med några tjejer från andra rum i lägenheten, kul!

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0